Феликсович | Дата: Пятница, 09.03.2018, 01:45 | Сообщение # 55 |
Император
Статус: Offline
| * База данных по станичным (поселковым,хуторским) атаманам.
Обновлена 01.01.2018г.
База размещена полностью, в свободном доступе. При использовании материалов базы ссылка на сайт "Кубанская генеалогия" обязательна. Если у кого-то есть сведения об атаманах, выкладывайте их на форуме, в этой теме, и они будут добавлены в базу. Только обязательно нужна точная ссылка на первоисточник (архивный документ: фонд, опись, дело, лист; дореволюционное печатное издание: название издания, номер газеты, номер страницы), либо можно брать сведения из современных изданий при условии, что в этом издании есть ссылка на первоисточник размещаемых сведений. Формат сведений такой, как в размещенной базе.
Фамилия Куда причислен Откуда прибыл (отчислен) год причисления
Лозовой Черноморские курени Сосницкий повет 1821-1823
Лозовский Батуринский Первая перепись 1794
Лозовский Калниболотский Первая перепись 1794
Лозовский Конеловский Первая перепись 1794
Лозовый Калниболотский 1793
Лозовый Конеловский 1791
|
|
| |
Феликсович | Дата: Четверг, 15.07.2021, 17:35 | Сообщение # 57 |
Император
| Павловское военное училище
Выпуск 1860 года 1.Лоссовский Иван прапорщик, 14-я артиллерийская бригада
Выпуск 1867 года 1.Лассовский Юлиан. Юнкер.
Выпуск 1882 года 1.Лоссовский Владислав Владиславович. Портупей –юнкер. В 4-й понтонный батальон.
Высочайшiй приказъ от 1-го Мая 1915 года.
1.Лазовский - с зачислением по армейской пехоте
Дополненiекъ Высочайшему Приказу, отданному Октября 1-го дня1916 года. ПРОИЗВОДЯТСЯ: ПО ВОЕННО-УЧЕБНЫМЪ ЗАВЕДЕНIЯМЪ. ПАВЛОВСКАГО ВОЕННАГО УЧИЛИЩА въ Прапорщики, состаршинствомъ съ 1-го Сентября 1916 года, съ зачисленiемъ по армейской пѣхотѣ: Изъ юнкеровъ:
1.Лозовский Михаил
Дополненiе къ Высочайшему Приказу, отданному Декабря1-го дня 1916 года. ПРОИЗВОДЯТСЯ: ПО ВОЕННО-УЧЕБНЫМЪЗАВЕДЕНIЯМЪ. ПАВЛОВСКАГО ВОЕННАГО УЧИЛИЩА въ Прапорщики, со старшинствомъ съ 1-го Октября 1916 года, съ зачисленiемъ по армейской пѣхотѣ: Изъ юнкеровъ:
1.Лоссовский Людовик-Людвиг
|
|
| |
Феликсович | Дата: Четверг, 13.07.2023, 10:31 | Сообщение # 60 |
Император
| По материалам сайта "GENEO-ГЕНЕО" http://forum.genoua.name/viewtopic.php?id=54130
ШЛЯХТА →АЛФАВИТ ФАМИЛИЙ, ВСТРЕЧАЮЩИХСЯ В Ф. 481 ЦГИАКА (КИЕВ)
Ф. 481 - Київська центральна комісія для ревізії дій дворянських депутатських зібрань Київської, Подільської і Волинської губерній, м. Київ - содержит архив как самой КЦРК (1840-1848), так и её предшественницы, комиссии для ревизии действий Киевского дворянского депутатского собрания (1836-1840). Фонд разбит на 3 описи, оп. 1 - 302 дела, оп. 2 - 2381 дело, оп. 3 - 1286 дел, всего 3969 дел. Все описи рукописные. Фонд содержит информацию о дворянских родах Киевской, Подольской и Волынской губерний, принадлежность которых к дворянству проверяла КЦРК, а также о дворянах, обращавшихся в КЦРК за свидетельствами о дворянстве для поступления на службу или на учёбу, о лицах, находящихся под следствием или в тюрьме, но претендующих на дворянский статус, о личном составе комиссий и о др. лицах. В разделе этой ветки, посвящённом книгам серии "Шляхта", уже есть алфавитный перечень фамилий, проверенных КЦРК, но он не полный, т. к. содержит 18729 дел, а КЦРК за 4,5 года обревизовала их 20576. К тому же фамилии переведены на украинский язык, а любой перевод ведёт к искажениям и ошибкам. В конце 18 - начале 19 вв. перевод с латыни и польского языков на русский, а также многочисленные переписывания документов привели к тому, что некоторые фамилии в материалах фонда имеют по 2-6 вариантов. Поэтому ниже публикую свой алфавит всех фамилий, встречающихся в ф. 481 (охват прибл. 90%). В скобках указаны все встретившиеся варианты фамилии, а знак "=" соответствует словам "они же" в тексте дел.
|
|
| |
Феликсович | Дата: Четверг, 13.07.2023, 11:04 | Сообщение # 65 |
Император
| Яўген Глінскі Бібліяграфія:Удзел у аўтарскіх калектывах праектаў НГАБ “Гербоўнік” і “Для лепшое твердости”:Гербоўнік беларускай шляхты. – Т. 4: Г / Д. Ч. Матвейчык і інш.; навук. рэд. А. Рахуба. – Мінск: Беларусь, 2016. – 959 с. Гербоўнік беларускай шляхты. – Т. 5: Д / Я. С. Глінскі і інш.; навук. рэд. А. Рахуба. – Мінск: Беларусь, 2018. – 847 с. “Для лепшое твердости”: пергаментныя дакументы перыяду Вялікага Княства Літоўскага з фондаў Нацыянальнага гістарычнага архіва Беларусі (1391–1566 гг.) / Уклад. Я. С. Глінскі, А. А. Жлутка, Д. В. Лісейчыкаў. – Мінск: Беларусь, 2018. – 143 с. Гербоўнік беларускай шляхты.Т. 6: Е, Ё, Ж / Я. Глінскі і інш.; навук. рэд. А. Рахуба. – Мінск: Беларусь, 2020. – 543 с. Гербоўнік беларускай шляхты.Т. 7: З, І / Я. Глінскі і інш.; навук. рэд. А. Рахуба. – Мінск : Беларусь, 2020. – 799 с.Артыкулы на тэму “Шляхецкая родавая памяць”Глінскі, Я. С. Родавыя легенды русінскіх магнацкіх родаў Вялікага Княства Літоўскага ў XVI—XVII стст.: на прыкладзе Сапегаў і Тышкевічаў / Я. С. Глінскі // Працы гістарычнага факультэта БДУ. – Вып. 10. – Мінск, 2015. – С. 5–16. Глінскі, Я. С. Родавая легенда Ясінскіх – кліентаў Паўла Гальшанскага ў другой чвэрці XVI ст. / Я. С. Глінскі // Беларусь праз прызму рэгіянальнай гісторыі: Ашмяны і Ашмянскі рэгіён: зб. навук. арт. / Нац. акад. навук Беларусі, Ін-т гісторыі. – Мінск, 2015. – С. 86–96. Глінскі, Я. С. Шляхецкія родавыя легенды ў гербоўніках перыяду Рэчы Паспалітай і справах аб дваранстве ў Расійскай імперыі: параўнаўчы аналіз / Я. С. Глінскі // Архівы і справаводства. – 2015. – № 6. – С. 126–131. Глінскі, Я. С. Родавая памяць ці звычайны падман? Венская бітва 1683 г. у справах аб доказе дваранства ў Мінскай губерні / Я. С. Глінскі // Архіварыус. – 2015. – Вып. 13. – С. 92–100. Глінскі, Я. С. Родавая легенда полацкага шляхецкага роду Домантаў у XVII ст. / Я. С. Глінскі // Архівы і справаводства. – 2016. – № 2. – С. 134–140. Глінскі, Я. С. Родавыя легенды шляхты ўсходнеславянскага паходжання ў Вялікім Княстве Літоўскім: тэндэнцыі развіцця ў XVII ст. / Я. С. Глінскі // Вялікае Княства Літоўскае: палітыка, эканоміка, культура: зб. навук. арт. – У 2 ч. – Ч. 1. – Мінск: Беларуская навука, 2017. – С. 429–438. Артыкулы на тэму “Генеалогія шляхты”:Глінскі, Я. С. Шляхецкія роды герба “Трубы” у гербоўніках Рэчы Паспалітай XVI–XVIII стст. / Я. С. Глінскі // Мікалай Радзівіл Чорны (1515–1565 гг.): палітык, дыпламат, мецэнат: зборнік навук. прац. – Нясвіж: НГКМЗ “Нясвіж”, 2016. – С. 205–215. Глінскі, Я. С. Князі Друцкія-Любецкія ў канцы XVI–XVII ст.: радавод, маёмаснае становішча, грамадска-палітычная дзейнасць / Я. С. Глінскі // Архіварыус. – Вып. 14. – Мінск, 2016. – С. 327–346. Артыкулы на тэму “Генеалогія і гісторыя зямянскіх і баярскіх супольнасцяў”:Глінскі, Я. С. Зямянская супольнасць вёсак Вужа і Прарокаўшчына Слуцкага княства ў другой палове XVII – першай трэці XIX ст. // Архіварыус. – Вып. 15. – Мінск: НГАБ, 2017. – С. 197–233. (лакацыя – Капыльскі раён; прозвішчы: Асяеўскія, Акулічы, Грынцэвічы, Жоўрыды-Жаўрыды, Забродскія, Іскрыцкія, Клішэвічы-Клішэўскія, Корбуты, Лаханічы-Лаханскія, Ляшкоўскія, Машчыцкія, Нерановічы-Няронскія, Русаковічы, Смольскія). Глінскі, Я. С. Фальсіфікацыі дакументаў аб дваранстве ў Слуцкім павеце Мінскай губерні ў канцы XVIII – першай палове ХІХ ст. / Я. С. Глінскі // Беларускі гістарычны часопіс. – 2018. – №5. – С. 24–34 (прозвішчы: Жоўрыды-Жаўрыды, Івашкевічы, Крэпкія-Крэпскія-Крапінскія, Лойкі, Пантусы-Пантусовічы, Пятніцы-Пятніцкія, Свінкі, Смольскія, Сцяпуры, Тарынскія). Глінскі, Я. С. Зямянская супольнасць Капыльскага княства ў XVII–XVIII стст. / Я. С. Глінскі // Архіварыус. – Вып. 16. – Мінск: НГАБ, 2018. – С. 198–225 (лакацыя – Капыльскі раён; прозвішчы: Абешкі, Бокшы, Буйневічы-Буневічы, Буцкевічы, Бялькевічы, Вашкевічы, Грытвінскія-Рытвінскія, Грыцкевічы, Дактаровічы, Дашковічы-Дашкевічы, Дзмітровічы-Зянкевічы, Жызмінскія, Крэпкія-Крэпскія-Крэмпскія-Крапінскія, Лагвіновічы, Лазоўскія, Макускія, Невяроўскія, Плюцінскія, Пуцяты, Радзівановічы-Дзічкоўскія, Рымашэўскія, Сеўрукі, Сокалы-Кутылоўскія, Сушкевічы, Умінскія, Шубы-Яблонскія, Ярмолічы-Ярмаліцкія). Глінскі, Я. С. Баяры Печуранскага войтаўства ў XVIII – першай трэці XIX ст. / Я. С. Глінскі // Беларускія архівы на мяжы тысячагоддзяў: здабыткі і страты: матэрыялы навукова-практычнай канферэнцыі, прысвечанай 80-годдзю Нацыянальнага гістарычнага архіва Беларусі (Мінск, 28 чэрвеня 2018 г.) / Рэдкал.: В. І. Кураш (старшыня) і інш. – Мінск: БелНДІДАС, 2019. – С. 75–84 (лакацыя – Капыльскі раён; прозвішчы: Дзенісевічы, Журыды-Жаўрыды, Мыслі-Мысліцкія, Тарасевічы, Ярмаковічы-Ярмалінскія). Глінскі, Я. С. Зямяне маёнтка Магільна Новагародскага ваяводства ў XVI–XVIII стагоддзях / Я. С. Глінскі // Архівы і справаводства. – 2019. – № 5. ― С. 135–141 (лакацыя – Уздзенскі раён; прозвішчы: Варапай-Гардзяевічы, Галоўнічы-Галаўні, Кандратовічы, Котарты, Лабоцкія, Скопы, Стальбоўскія, Шчансновічы). Глінскі, Я. С. Працэс аб «нагане шляхецтва» ад 1562 г. і паходжанне зямянскага роду Браневічаў-Бранавіцкіх / Я. С. Глінскі // Архіварыус. – Вып. 17. – Мінск: НГАБ, 2019. – С. 39–57 (лакацыя – Капыльскі раён; прозвішча – Браневічы-Бранавіцкія). Глінскі, Я. С. Уваходжанне баяраў і мяшчанаў у зямянскую супольнасць маёнтка Магільна Наваградскага ваяводства ў XVII–XVIII стст. / Я. С. Глінскі // Герольд Litherland. – № 21. – Горадня; Мінск, 2019. – С. 24–34 (лакацыя – Уздзенскі раён; прозвішчы: Бароўскія, Галавачы, Жагалковічы, Занкевічы, Кісялі, Луцэвічы, Русецкія, Станілевічы, Таміловічы-Туміловічы, Шпакоўскія). Глинский, Е. С. «Стать шляхтой»: бояре несвижско-слуцкого региона в XVIII– начале XIX в. // Echa Przeszłości. – 2019. – №20/2. – S. 117–137 (лакацыя – Уздзенскі раён, прозвішчы – Бароўскія, Галавачы, Кісялі, Луцэвічы, Русецкія; лакацыя – Стаўбцоўскі раён, прозвішчы – Доўнары, Жывіцы, Прыбыткевічы, Трусевічы; лакацыя – Капыльскі раён, прозвішчы – Гедрыновічы-Гедрановічы, Дзенісевічы, Есьманы-Есманчыкі, Журыды-Жаўрыды, Мыслі-Мысліцкія, Нічыпаровічы, Тарасевічы, Цераховічы-Чараховічы, Шушкевічы, Ярмаковічы-Ярмалінскія). Глінскі, Я. С. Матэрыялы Нацыянальнага гістарычнага архіва Беларусі як крыніца па гісторыі зямянскага насельніцтва маёнтка Грэск Новагародскага ваяводства ў канцы XVI–XVIII стст. // Архівы і справодства. – 2020. – № 5. –С. 73–81 (лакацыя – Слуцкі раён, прозвішчы – Акулічы, Аленскія, Вайцюшкевічы, Гуткоўскія, Даўгялы, Забелы, Кашкурэвічы, Кміты, Маразовічы-Марозы, Пількевічы, Хацяноўскія, Цвіркі, Чыжэўскія, Шулякі-Шулякоўскія). Рэцэнзіі:Глінскі, Я. С. [Рэц.:] Род Іллінічаў у Вялікім Княстве Літоўскім у XV–XVI стст.: радавод, гербы, уладанні / Р. А. Аляхновіч, С. А. Рыбчонак, А. І. Шаланда; склад. А. І. Шаланда; навук. рэд. М. Н. Гальпяровіч. – Мір: Музей «Замкавы комплекс “Мір”», 2015. – 374 с.: іл. / Я. С. Глінскі // Архіварыус. – 2015. – Вып. 13. – С. 272–276.https://radawod.by/bibliyagrafiya/biyab … #more-1265
|
|
| |